Ana sayfa » Bir değeri daha yitirdik: Cüneyt Cebenoyan
Haberler

Bir değeri daha yitirdik: Cüneyt Cebenoyan

  • 4 sene önce
  • 2Dakika
  • 459Sözcük
  • 50Görüntülenme

Yılını tam hatırlamıyorum, Adana Film Festivalinde asansördeyim. Asansöre Cüneyt Cebenoyan bindi ve elimi sıkıp ben Cüneyt Cebenoyan dedi. Dedim ki tanıyorum sizi ve yazılarınızı severek takip ediyorum yazılarınızı… O da aynısını bana söyledi. Böylesine kibar, böylesine yüce bir eylemde bulunan, bana desteğini esirgemeyen, her daim yazılarıma değer veren birini kaybetmenin acısını yaşıyorum.

Bugün beyazperde sitesini açıp, filmler hakkında neler yazılmış diye bakayım derken, beni o beynimden vuran ölüm haberi yok mu! Kaldım öylece, kelimeler boğazımda düğümlendi. Genelde çok ağlayan biri değilim ama gözyaşlarımı tutamadım. Nasıl tutabilirdim ki? İlk tanışmamız bile hala daha dün gibi aklımda. Keşke o zamanlar daha yakın olsaydım, uzaktan sevmek yerine yakından sevseydim. Şimdi çok ıstırabını çekiyorum, ama olsun her türlü o bir büyüğümdü ve her şeyden öte sinema aşkıyla doluydu. Fikirlerine çok değer verirdim. Hatta benim bir projeme yardım etmişti, verdiği o güzel yanıtları unutmak mümkün mü hiç… Ömrümün sonuna kadar saklayacağım.

Cüneyt CebenoyanBenim için yaptığın emekleri ödeyemem. Ah be nasıl gittin sen ya, zaten çok az kaldık. Dün gece içimde bir huzursuzluk vardı, meğerse bugünün acı ayak sesleriymiş. Belki çok özel anılarım yok, fakat kocaman bir yürek her şeye bedel. Hep düzgün insanları kaybediyoruz, bu ara ölümler iyice çoğaldı. Elimizdeki insanların yaşarken değerini bilelim, kızmayalım öfkelenmeyelim. Sevelim, ellerinden tutalım. Ben hata ettim zamanında ama artık tersini yapıyorum.

Cebenoyan gerçekten çok aklı başında, kaliteden anlayan, insanı insan yerine koyan, çok özgün biriydi. Kedileri çok severdi, alın ortak bir nokta daha!

Sana söz veriyorum, tüm kedilere iyi bakacağım. Daha iyi bir Arzu olacağım.

Sen her zaman aramızdasın!

Cüneyt Cebenoyan kimdir?

Cüneyt Cebenoyan 1960 yılında Ankara’da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi’nde İktisat okudu. Roll, Express, Sinerama, Sinema, Empire, Altyazı, Milliyet Sanat gibi dergilerde sinema yazıları yazdı. Açık Radyo’da sinema ve müzik üzerine çeşitli programlar yaptı. CNN Türk’te çalıştı. FIPRESCI (Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliği), NETPAC (Asya ve Pasifik Sineması Teşvik Ağı) ve SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) üyesi olan Cebenoyan jüri olarak pek çok ulusal ve uluslararası film festivalinde görev aldı. 

Cebenoyan, kurulduğu günden bu yana Birgün gazetesinde yazıyordu.

Arzu Çevikalp

Sözcükler ve İzler
Aydınlık günleri bekleyen bir yazar ve düşünür... Analiz eder, araştırır ve adalet arar. İnsan Hakları için canını dişine takar.
Bildiklerini sözcüklerin sihirli dili ile okuyucuya aktarır ve hiçbir zaman mücadeleyi bırakmaz. Kendine karşı farkındalığı geliştiğinden beri kalemi en kuvvetli silahı olmuştur. Edebiyat, sanat, siyaset, psikoloji ve sinema ilgi alanlarını oluşturur. Edebiyat, sanat, ekolojik dönüşüm, sağlık, güzellik, siyaset, psikoloji, sinema, teknoloji ve siber güvenlik ilgi alanlarını oluşturur. Ayrıca Google Adsense Platin Ürün uzmanı ve adsenseturkiye.com.tr yöneticisidir.

Yorum Bırak

Yorum yapmak için tıkla

Sponsorlu Bağlantılar