Ana sayfa » Suadiye Ayşekadın mahallesindeki çöken binada insanlar tahliye edildi!
Haberler Serbest Kürsü

Suadiye Ayşekadın mahallesindeki çöken binada insanlar tahliye edildi!

  • 1 sene önce
  • 3Dakika
  • 736Sözcük
  • 54Görüntülenme

SUADİYE MAHALLESİNDE 6 KATLI BİNANIN YAN TARAFINDAKİ İNŞAATIN İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ. ÇATLAKLAR OLUŞAN BİNANIN GİRİŞİNDE DE ÇÖKME MEYDANA GELDİ. 

Bu yazıyı yazdığım için çok üzgünüm, ama bir görgü tanığı olarak bunu yazmalıyım, herkes okumalı! Olayı anlatmadan önce ufak bir detayı paylaşmak istiyorum.

Bazı zamanlar belaya koştuğumu düşünürüm, aslında tam tersi, çünkü olay anında orada olmam isteniyor, biri ya da birileri beni çağırıyor.

Çok dikkatli okumanızı rica ediyorum. Saat 18,00 civarı minibüs yolu Suadiye Starbucks’a oturmaya gittim. Tam yemeğim bitti, çok büyük bir ses geldi. Öyle böyle bir ses değildi! Hayatımda duyduğum en ürkütücü sesti. Önce birisinin kafasına bir şey düştü sandım, ama durum sandığımdan da büyükmüş. Meğer yandaki apartmanın temeli çökmüş. Binanın yanında inşaat yapılıyordu ve o inşaatın binaya zarar verdiğini bile bile devam etmişler. Önce bir dairede kaloriferler bozulmuş, sonra da parkeler açılmaya başlamış. Bina sakininin biri “devam etmeyin yağmur toprak kaymasına neden olur ve bina çöker” demiş. Kimse dinlememiş. Ve olan oldu, hem de gözümün önünde! Apartmanın su borularına kadar ulaşması da cabası. Bir dipnot paylaşayım: Bu olaydan yaklaşık iki hafta önce bu apartmanda padalogu ziyaret edip, ayak bakımı yaptırmıştım. (Nasıl bir kaderse…)  

Bu satırları çok zor yazıyorum, o insanların yaşadıkları gözümün önünde. O kadar çok ihmal var ki, vurdumduymaz davranarak ya da hiçbir şey olmayacakmış gibi konuşarak hiçbir sorunun önüne geçilmiyor. Para için birçok şeye göz yumuluyor, ya o insanlara zarar gelseydi? Bu para ile çözülür müydü? Para gideni geri getirmez.

Köpeği ve kedisi olan bir kız vardı, annem ve köpeğim diye ağlayıp şoka girdi. Kendisini sakinleştirmeye çalıştım, sarıldım. Binanın girişi çöktüğünden kapıdan çıkmak da mümkün değildi, o nedenle bir sürü itfaiye geldi ve camdan insanları aşağı indirdi. Düşünsenize o insanların, köpeklerin ve kedilerin çektiği acıları! Apartmandaki herkes kurtarıldı, ama yaşanan o şok asla unutulmaz. Bina çökmeden 1 dakika önce apartman görevlisi oradan geçmiş, hatta kaç gündür bu inşaat durmalı bina zarar görüyor diye müteahhite söylemiş, ama inşaatı yapmaya devam etmiş. Bir beyefendiyi bu olay nedeniyle zaten kavga ederken görmüştüm. Mahalledeki tüm insanların duyarlılığı ise gözlerimi doldurdu. Şimdi soruyorsunuzdur, o kadar insana ne olacak diye? Cevabımı vereyim: İnsanlar otellere yerleştirilecek ve sonrasında inceleme ekibi evin akıbetini inceleyip ya tamire ya da tamamen yıkılmasına karar verecek.

suadiye-bina

Umarım o insanlara yemek ve su servisi yapılmıştır. Evsiz kalmak çok zor. Belki evlerinin içinde çok önemli anıları ve eşyaları vardır. Umarım o eşyalarına da kavuşurlar. Eğer beni okuyorsanız, onlara yardım eli uzatın. Bugün var gücüyle çalışan herkese gönülden teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Bugün bir şeyi çok iyi anladım: artık evlerimizde güvende değiliz, olamayacağız da… Dışarısı da güvenli değil. Peki, biz nerede güvenli olacağız? İşte orası muamma… Bu inşaatlarda gerekli önlemler artmazsa, bu olayı hepimizin başına gelebilir. Hayatta kaldığınız her gün için şükredin ve yaşamınıza dört elle sarılın.

Sorularınız olursa yazın bana, özel olarak takip edeceğim. Çok yakında çekmiş olduğum görüntüleri de sizlerle paylaşıyor olacağım. Saat 20.00’a kadar Suadiye mahallesindeki tüm olayları takip ettim.

Ufak bir not: Suadiye Ayşekadın’daki Starbucks da güvenli olmayabilir, onlar da çok korktu. Her gün o korkuyla orada çalışacak olmak da oldukça yıpratıcı.

Son edit: Yeni dolgu ve kazık çalışmasının ardından ilgili arkadaşlarla tekrar inceleme yapılacak. 

https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kadikoyde-istinat-duvari-coktu-5-katli-bina-tahliye-ediliyor-7082662/

Arzu Çevikalp

Sözcükler ve İzler
Aydınlık günleri bekleyen bir yazar ve düşünür... Analiz eder, araştırır ve adalet arar. İnsan Hakları için canını dişine takar.
Bildiklerini sözcüklerin sihirli dili ile okuyucuya aktarır ve hiçbir zaman mücadeleyi bırakmaz. Kendine karşı farkındalığı geliştiğinden beri kalemi en kuvvetli silahı olmuştur. Edebiyat, sanat, siyaset, psikoloji ve sinema ilgi alanlarını oluşturur. Edebiyat, sanat, ekolojik dönüşüm, sağlık, güzellik, siyaset, psikoloji, sinema, teknoloji ve siber güvenlik ilgi alanlarını oluşturur. Ayrıca Google Adsense Platin Ürün uzmanı ve adsenseturkiye.com.tr yöneticisidir.

Yorum Bırak

Yorum yapmak için tıkla

Sponsorlu Bağlantılar