Seo Uyumlu Makale Yazımı-İçerik Oluşturmak

  • 4 yıl önce
  • 2Dakika
  • 495Sözcük
  • 77Görüntülenme

Öncelikle Seo nedir?

Seo, arama motoru dostu, güçlü bir site oluşturmanın teknolojisidir. Biliyorsunuz, Google arama motorunda ilk sayfada çıkanlar hit olan sitelerdir. Ama bunu nasıl başarıyorlar? Bazen sadece 2-3 aylık bir site bile ilk ya da ikinci sayfada çıkabilecek potansiyele erişir. Bunun sırrı Seo uyumlu yazı oluşturmak ve kullanılan platformu Seo uyumlu hale getirmektir. Tabii biz sadece yazı konusunu üstlenebiliriz. Ayrıca Seo uyumlu makale yazımı bir meslektir. Yani bu konuya yüklenirseniz para bile kazanabilirsiniz. Bende öyle öğrendim keza. Bu yüzden bildiklerimi, editörlerimden öğrendiğim kadarıyla anlatmaya çalışacağım 🙂

1) Konu Bütünlüğü

En önemlisi konu başlığının, yazı ile doğrudan ilgili olmasıdır. Eğer ki, konuya atıfta bulanacak bir başlık seçildiyse yani orijinalinden farklı bir ad taşıyorsa başlığımız, mutlak suretle kelimenin yahut cümlenin metinde geçmesi gerekmektedir. Yani buna bir nevi anahtar kelime diyebiliriz. Metin içerisinde birden fazla geçmesi (-ek almadan) önemlidir. 2 ile 6 ideal sayılardır. Çünkü anahtar kelimenin fazlalığı spam riskini oluşturur. Yazıya yedirilmesi ve 6”yı geçmemesi yeterli olacaktır.

*Anahtar kelimelerinizi bold ya da italik yapınız.

Seo

2)İçerik Önem Sırası

 Arama motorları siteleri soldan sağa ve yukarıdan aşağıya  doğru tarar. Bu tarama şekli, insanların en alışık olduğu okuma ve göz gezdirme şeklidir. Bir kitabın soldan sağa ve sırasıyla aşağı doğru okuduğunu düşünecek olursak sitenin tasarımı ve makale yazımları da buna göre yapılmalıdır. Makale içerisinde kullanılan ilgili anahtar kelimeler olabildiğince makalenin üstünde yer almalı, hatta pek çok kaynakta ilk 100 kelime içerisinde geçen anahtar kelimeler Google’da büyük fayda sağlamaktadır. Bu sebeple konu anlatımında, konuya küçük bir giriş yaparak konunun ne hakkında olduğu anlatılmalı daha sonra gelişme bölümünde konunun tüm detayları önem sırasına göre aşağıya doğru açıklanmalıdır.

Ha bir de, alt başlık oluşturmak her zaman iyidir.

3) İçerik Özgünlüğü

Yazdığınız yazı mutlaka size ait olmalıdır. İntihal söz konusu dahi değil tabii ki ama, başka yazılardan kendi yazınıza uygun cümleler gördünüz ve kullanmak istediniz diyelim. Kelimeler ile oynayarak cümleyi baştan oluşturursanız siz bir Seo’cusunuz!

* Aslında çok zor bir şey değil. Ben bu kaideleri göz önünde bulundurarak yazılarımı planlıyorum. Bu konu üzerine çok detaylı anlatımlar internette mevcut. Bence bir göz gezdirin. Yazılar editörlük sürecinden geçse bile, yazınızı en az yanlışla teslim ederseniz, Google veri tabanlarında daha net algılanırsınız. Benden bu kadar 🙂

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Abone Olun
Yeni yazılardan haberdar olun ve bizimle kalın