Ana sayfa » Değerli senariat Umur Bugay’ı kaybettik!
Haberler

Değerli senariat Umur Bugay’ı kaybettik!

Umur Bugay
  • 4 sene önce
  • 1Dakika
  • 233Sözcük
  • 38Görüntülenme

Bu ara ölümler giderek çoğalmaya başladı, tıpkı yitip giden göçmen kuş misali… Değerler bir bir yok oluyor ve elden yapacak bir şey gelmiyor. “Hababam Sınıfı”, “Kapıcılar Kralı”, “Çöpçüler Kralı” filmlerinin ve her pazar evimize konuk olan “Bizimkiler” dizisinin senaristi Umur Bugay (en iyi senaryo ödülüne sahip), hiç ummadık bir şekilde kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Kendisine rahmet diliyoruz. Yazdığın o güzel senaryolara sahip çıkıp, arkasında duracağız. Sen şimdi huzurla uyu, çünkü onlar bize emanet…

Umur Bugay Kimdir? 

Sanat hayatına Arena Tiyatrosu’nda başladı (1962). Gülriz Sururi – Engin Cezzar Tiyatrosu, Halk Oyuncuları, Dostlar Tiyatrosu’nda, oyuncu, yönetmen, dramaturg olarak görev yaptı. 1972’de oyun yazarlığ ına başladı. Yazdığı oyunların çoğu Devekuşu Kabare Tiyatrosu’nda sahnelendi. 1975 yılından sonra, çeşitli gazete ve dergilerde, mizah ağırlıklı öyküleri ve röportajları yayınlanan Umur Bugay, Milliyet Çocuk Dergisi’nde söyleşiler yazdı. 1974’te Atıf Yılmaz ile Yılmaz Güney’e, bir çingenenin yaşamını konu alan Cemil adlı senaryoyu yazarak sinema alanında da çalışmalara başladı. 1988 yılında yazmaya başladığı Bizimkiler adlı televizyon dizisinin TRT’de gösterilmesiyle üne kavuştu. Bazı filmlerde yapımcılığı üstlendi. Türk Küçükleri adlı bir gülmece öyküleri kitabı vardır.

 

Arzu Çevikalp

Sözcükler ve İzler
Aydınlık günleri bekleyen bir yazar ve düşünür... Analiz eder, araştırır ve adalet arar. İnsan Hakları için canını dişine takar.
Bildiklerini sözcüklerin sihirli dili ile okuyucuya aktarır ve hiçbir zaman mücadeleyi bırakmaz. Kendine karşı farkındalığı geliştiğinden beri kalemi en kuvvetli silahı olmuştur. Edebiyat, sanat, siyaset, psikoloji ve sinema ilgi alanlarını oluşturur. Edebiyat, sanat, ekolojik dönüşüm, sağlık, güzellik, siyaset, psikoloji, sinema, teknoloji ve siber güvenlik ilgi alanlarını oluşturur. Ayrıca Google Adsense Platin Ürün uzmanı ve adsenseturkiye.com.tr yöneticisidir.

Yorum Bırak

Yorum yapmak için tıkla

Sponsorlu Bağlantılar